Filters

Lyn's Une - Alyn Cosker - Fidelity

Dette album er trommeslageren fra Det Skotske Nationale Jazz Orkesters, Alyn Coskers, debut under eget navn. Og sikken en debut. På sangen Logan's Slogans lægger trommeslageren Alyn Cosker ud med et trommeriff, hvor kolleger som Jeff Porcaro of Steve Gadd kunne blive grønne af misundelse, så træfsikkert og præcist afleverer han beatet så det er en fryd.

Men også på resten af Coskers debut CD viser ekvilibristen fantastiske evner udi den ikke altid lette genre jazz-trommer. Men heldigvis bruser han ikke frem og dominerer lydbilledet, men understreger genre stemningen med lette strøg over sine bækkener (bl.a. på den smukke Don't Forget Me).

Alyn Cosker har selv skrevet de fleste af pladens numre, og arrangeret og produceret hele herligheden selv. En produktiv herre må man sige.

Der er en virkelig flot lydkvalitet, og selv om hele skiven er indspillet på kun to dage af Stuart Hamilton og Calum Malcolm (som også har stået bag andre af Linn Records fornemme optagelser, bl.a.Claire Martin og Carol Kidd. Sidstnævnte burger også Alyn Cosker på trimmer), er der tydeligt nok ikke taget for afslappet på hele indspilningsprocessen. For alt bliver spillet med en legende lethed, og gennemført perfektionisme - og en superb lydkvalitet.

På pladens sidste nummer When Autumn Comes bliver vi underholdt af Maureen McMullans skønne, lyse stemme, som står glasklar gengivet og fylder rummet. Smukt.

Denne SACD kan også downloades I hhv. Flac eller WMA filer I 24bit/96kHz fra Linnrecords.com

PS Titlen Lyn's Une er forøvrigt en slåfejl, som Coskers far er skyldig i, der burde have stået „Alyn's Tune.

 

Fidelity
11 May 2010