Filters

Robin Ticciati, DSO Berlin & Louise Alder - Strauss - De Volkskrant

In 2017 kreeg de Engelse sopraan Louise Alder de publieksprijs bij de belangrijke zangcompetitie Cardiff Singer of the World. Sindsdien staat haar naam op elk affiche of cd-hoes garant voor iets bijzonders.

Zo ook in de Sechs Lieder (opus 68) van Richard Strauss. Alder zingt ze alsof ze speciaal voor haar zijn geschreven. Behalve een pure, soepele stem heeft ze ook de gave om elk woord, zelfs elke lettergreep, vol betekenis te gieten. Terwijl ze vrij zweeft op de lange lijnen van An die Nacht of door de loopjes in Amor dartelt, kun je niets anders dan haar ademloos volgen, tot in de verwoestende storm van het slotlied.

De orkaan opzwepen doet ze niet alleen; daarbij wordt ze ondersteund door Robin Ticciati en het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin. Op dit haast volmaakte Strauss-album slepen ze je mee met hun fantastisch spel in de symfonische gedichten Don Juan en Tod und Verklärung. Met fonkelende orkestkleuren laat Ticciati het muzikale schouwspel op een panoramisch doek ontvouwen. Het blijft niet bij één keer luisteren.

1
2
3
4
5
De Volkskrant
22 January 2021