Filters

Barb Jungr - Shelter From The Storm - Tor Hammerø Blog

Vokalisten Barb Jungr er en uhyre allsidig artist. Nå har hun tatt turen til New York for å samarbeide med jazzmusikere.

Barb Jungr føler seg hjemme i de fleste sjangre.

Barb Jungr (63) har spilt ei viktig og relativt sentral rolle i engelsk musikkliv helt siden midten av 70-tallet. Med en oppvekst med tsjekkiske og tyske foreldre i England, følte hun seg hjemme i både populærmusikk, teater, cabaret og jazz. Aller størst suksess har hun kanskje hatt med materiale basert på franske chansons samt tolkninger av Bob Dylan-stoff. Hun har ofte gjort radikale tolkninger av andres materiale og det fortsetter hun tildels med her.

Jungr, som er bosatt i London, har gitt ut rundt 20 soloskiver og enda flere i samarbeid med en rekke andre artister. For et par år siden fikk hun en plutselig innskytelse: hun ønska å lage ei skive i New York med amerikanske jazzmusikere. For å gjøre ei lang historie noe kortere, så blei Kurt Ellings pianist gjennom en årrekke, Laurence Hobgood, foreslått. De møttes ved flere anledninger, kjemien stemte og de begynte å skrive materiale samme med sikte på denne utgivelsen.

Med utmerket assistanse fra en annen engelskmann bosatt i NY, bassisten Michael Olatuja, og perkusjonisten Wilson Torres, inviterer Jungr og Hobgood oss med på ei musikalsk rundreise som omfatter musikk av Rodgers og Hammerstein, Bob Dylan, Leonard Cohen, Stephen Sondheim og Leonard Bernstein, Joni Mitchell, Peter Gabriel og David Bowie samt tre egne låter, blant annet en hyllest til Nina Simone, "Hymn to Nina".

Jungr er en bra sanger med ei uttrykksfull stemme, men noen stor jazzvokalist er hun ikke. Likevel er dette nok et trivelig møte med Jungr og hennes utmerkede NY-band der Hobgood igjen viser hvilken eminent tangentist han er.

Tor Hammerø Blog
16 July 2017