Filters

Behzod Abduraimov - Debussy - Chopin - Mussorgsky - NPO Radio 4

Het zijn drie zeer verschillende pianocycli van Frédéric Chopin, Modest Mussorgsky en Claude Debussy die Behzod Abduraimov selecteerde voor zijn debuut met ALPHA CLASSICS: "Elk deel is een miniatuur op zich - maar samen vormen ze een caleidoscoop aan menselijke emoties en indrukken". Deze stukken laten de extreme virtuositeit en gevoeligheid van de Oezbeekse pianist zien.

Abduraimov, geboren in 1990, is een van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie. Het is daarom geen wonder dat de jonge pianist gesponsord wordt door Valery Gergiev, met wie hij al meerdere opnames heeft gemaakt.

Het Parool schreef over zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest in 2017: “Wat een zoete, strelende, in het zachtste mousseline gehulde toon, die ook nog eens in diepe weemoed was gedrenkt en zong als een Russische nachtegaal die zijn moedertje mist. Wie dit zo kan, is een grote, realiseerde de luisteraar zich meteen, terwijl hij zich klaar maakte voor al het virtuoze geweld dat nog moest komen. Ook daarin maakte Abduraimov een overrompelende indruk. (…) Zondagavond speelt Abduraimov nog een keer in het Concertgebouw, dan solo, in de serie Meesterpianisten. U mag dat niet missen.”

0
NPO Radio 4
11 January 2021